Jis turėtų būti bent keletą kartų brangesnis už įprastą šampanizuotą vyną, tačiau planuojama, kad viso rinkos poreikio vis tiek negalės patenkinti. Vidutinė "Alitos" gaminamų šampanizuotų vynų kaina siekia apie 12 litų, tačiau naujojo produkto butelio kaina turėtų siekti per 50 litų.

Įmonės rinkodaros vadovė Modesta Tarasauskienė Eltai sakė, kad pagal sovietinę technologiją šampanizuotas vynas paprastai yra rauginamas didelėse talpyklose. Klasikiniu būdu pagamintas šampanizuotas vynas, pasak jos, yra brangesnis, nes brandinamas iškart buteliuose.

"Alita" savo produkciją eksportuoja į Latviją, Daniją, Vokietiją, Panamą ir Moldovą. Ateityje pagrindinėmis eksporto rinkomis turėtų tapti Lenkija, Danija ir Estija. Alytaus bendrovė yra gavusi ISO 9002 kokybės sertifikatą.

Specializuotas Didžiosios Britanijos žurnalas "Drinks Buyer Europe", rašantis apie prestižinius alkoholinius gėrimus, naujausiame savo numeryje "Alitai" skyrė nemažai dėmesio.

Tai jau ne pirmas kartas, kada informacija apie "Alitą" ir jos gaminamus gėrimus pateikiama šio žurnalo skaitytojams. Praėjusį kartą jie maža žinute buvo informuoti apie vieną unikaliausių "Alitos" gaminių - "Samanę".

Šįkart informacija apie "Alitą" yra kur kas išsamesnė ir spausdinama šalia rašinių apie Prancūzijos, Ispanijos ir Vokietijos šampanizuoto vyno pramonę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją