26 metų buvusi Vimbldono čempionė, pernai metais tapusi daugiausiai uždirbusia sportininke, kaip pranešama, svarsto galimybę dvi savaites vykstančiam turnyrui pakeisti savo pavardę, kad ji atitiktų jos savo saldainių prekės ženklą „Sugarpova“ (angl. sugar – cukrus).

BBC ir „Eurosport“ komentatorius Davidas Merceris teigia: „Nesakysiu „Šugarpova“. Man atrodo absurdiška situacija, kai žaidėjai pakeičia savo vardus dvi savaites vykstantiems turnyrams. Tai paniekina šią sporto šaką“.

JAV atvirą teniso čempionatą „Sky“ kometuosiantis Barry Millnsas antrina kolegai: „Jausiuosi nejaukiai vadindamas ją „Šugarpova“.  Kur tuomet riba? Kas bus, jeigu kažkas dviem savaitėms nuspręs pasivadinti „Barclays banku“? Tai blogai“.

„Nemanyčiau, kad kuris nors transliuotojas leistų savo komentatoriams vadinti ją taip, - toliau savo poziciją dėsto B. Millnsas. - Tai akivaizdus produkto reklamavimas. Jeigu taip nutiks ir ji laimės turnyrą, ar į protokolus ji bus įtraukta kaip Marija Šugarpova?“

Teniso ekspertai spėja, kad visa tai gali būti tik gudrus rinkodaros triukas be rimtų ketinimų įgyvendinti šį sumanymą. „The Times“ pranešė, kad M. Šarapova kreipėsi į Floridos Aukščiausiąjį teismą dėl skubaus pavardės pakeitimo. Teismo atstovė spaudai teigė, kad tokio prašymo nesulaukta.

JAV teniso asociacijos atstovo spaudai teigimu, nesulaukta jokio oficialaus prašymo dėl tokio pavardės pakeitimo šiam turnyrui, kuris prasidės pirmadienį, rugpjūčio 26 dieną. Atstovas spaudai taip pat pridūrė, kad šią idėją galėjo sugalvoti pati teniso žaidėja ir jos vadyba užsiimanti kompanija IMG. Pastaroji kol kas jokio komentaro šia tema nepateikė.

Leidinio „The Independent“ teniso korespondentas Paulas Newmanas stebisi tokiu M. Šarapovos žingsniu: „Tai absoliučiai keista. Tai visiškai neprimena Šarapovos. Ji yra puikus žmogus. Kita vertus, tai atrodo labai neskoningai“.

Vis dėlto, gudrus taktinis ėjimas taip išreklamuoti „Sugarpova“ prekės ženklą jau pasiteisino dar prieš vėlų pirmadienį Niujorke vykusį renginį, skirtą paminėti saldainių sukūrimo sukakčiai – ši istorija sulaukė atgarsio visame pasaulyje, įspūdžiais apie ją buvo dalijamasi socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)