“Kapitalo rinkos – tai viena iš sparčiausiai besivystančių sričių, todėl joms gyvybiškai reikalingi nuolat tobulėjantys technologiniai sprendimai”, - teigia Conny Anderssonas, Nasdaq grupės vyriausiasis viceprezidentas „Global Technology Solutions“ vadovas. – „Kuriame šiuolaikines technologijas ir esame šios srities lyderiai. Stengiamės išnaudoti visus savo - pasaulinės bendrovės - privalumus, kiekviename pasaulio kampelyje atrasdami geriausius talentus. Vilniaus Technologijų ir verslo kompetencijų centras dalyvaus pasauliniuose technologijų plėtros projektuose. Čia gims ir naujos iniciatyvos, tad siekiame pritraukti pačius geriausius savo srities specialistus“.

Pirmasis žingsnis - per pirmąjį šių metų pusmetį bus priimta maždaug 50 specialistų, dirbsiančių naujose bendrovės patalpose Vilniuje.

„Džiaugiuosi šia teigiama žinia mūsų šaliai ir mūsų IT bei finansų rinkų specialistams, nes Nasdaq ne tik sukurs Lietuvoje naujų darbo vietų, bet ir suteiks galimybę mūsų talentingiems specialistams pasisemti naujos patirties dirbant su globaliomis finansų rinkomis ir pažangiausiomis finansų rinkų technologijomis,“ - sako Arminta Saladžienė, „Nasdaq“ Baltijos rinkos ir Lietuvos biuro vadovė. – „Nasdaq grupė ir „Nasdaq“ prekės ženklas yra žinomi visame pasaulyje ir tai neabejotinai dar labiau padidins Lietuvos ir jos specialistų matomumą bei žinomumą pasaulyje“.

Tokie centrai jau veikia Stokholme, Sidnėjuje, Bangalore, Filadelfijoje ir Maniloje.

„Nasdaq“ portfelyje yra 24 vertybinių popierių rinkos, 5 centriniai vertybinių popierių depozitoriumai ir vieni kliringo namai, kurie veikia JAV ir Europos šalyse, tarp jų Baltijos rinkoje – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)