Aplinkos ministro įsakymu yra pakeisti Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (Vilniaus RAAD) nuostatai ir jam pagal kompetenciją perduotos VAAT funkcijos: pranešimų dėl aplinkosaugos pažeidimų priėmimas, analizė ir valdymas, ekstremalių situacijų, avarijų prevencija ir kt.

Praėjusių metų kovo 1 dieną įsigaliojus Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pakeitimams, VAAT pareigūnams buvo panaikinti įgaliojimai vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę.

Kaip teigia aplinkos ministras Kęstutis Navickas, nuo to laiko VAAT nebegalėjo atlikti visų darbų, kuriems ši tarnyba buvo įsteigta. Todėl nuspręsta šią įstaigą pertvarkyti ir vėliau likviduoti.

Naikinamos tarnybos darbuotojai apie būsimą pertvarką informuoti iš anksto – jiems pasiūlytos išeitinės kompensacijos arba pareigos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamente, kuriam gavus papildomų funkcijų, prireiks ir naujų darbuotojų. Iš 22 VAAT darbuotojų į Vilniaus RAAD perkeliama didžioji dalis likviduojamos tarnybos specialistų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)