Patarėjas įvertins optimalią terminalo kapitalo struktūrą ir pateiks siūlymus, iš ko finansuoti naftos produktų terminalo rekonstrukciją, kuriai baigti trūksta 24 mln. litų.

Lėšų bus ieškoma leidžiant akcijų arba obligacijų emisijas, restruktūrizuojant paskolas, parduodant akcijas su įmonės valdymo teise.

Dienraštis "Lietuvos rytas" pranešė, kad "Prime Investment" steigėjai yra "Klaipėdos naftoje" interesų turintis Pramonininkų konfederacijos vadovas, vienas įtakingiausių Lietuvos pramonininkų Bronislovas Lubys ir jam artimi verslininkai.

"Prime Investment" akcijas valdo JAV registruota bendrovė "Prime Partners", kurią, dienraščio duomenimis, valdo dabartiniai "Prime Investment" vadovai lietuviai.

B. Lubys "Lietuvos rytui" pripažino turįs interesų "Klaipėdos naftoje". Paklaustas, ar jo kontroliuojama vadinamoji "Achemos" grupė ar su ja susiję investuotojai dalyvautų "Klaipėdos naftos" akcijų emisijoje, jei būtų nuspręsta ją leisti, atsakė: "Mes tokių pinigų neturime, tačiau jei tai bus įdomu, gali ateiti mums pažįstami žmonės".

"Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Petras Pareigis norėtų, kad strateginiu terminalo investuotoju taptų kuris nors Rusijos naftos verslu užsiimantis koncernas arba Vakarų bankas, susijęs su Rusijos naftos bendrovėmis.

"Tai mums garantuotų finansų paramą" ir naftos produktų srautus", sakė P. Pareigis. Anot jo, tuomet būtų išvengta "Mažeikių naftos" likimo, kuri nori nenori priversta derėtis su Rusijos naftininkais dėl žaliavos tiekimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją