Pagal pirmadienį pasirašytą sutartį M. Bagdonavičiaus valdomą akcijų paketą įsigyja likusiems grupės akcininkams priklausanti bendrovė „Bertona Holdings Limited". Šios bendrovės valdybos inicijuotą sandorį dėl M. Bagdonavičiaus akcijų įsigijimo planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

Dėl sandorio šalis saistančių konfidencialumo sutarčių nei sandorio suma, nei kitos sąlygos negali būti atskleistos. „Bertona Holdings Limited" taip pat praneša, kad kitiems verslo grupės akcininkams bus suteikta įstatymais numatyta pirmenybė įsigyti M. Bagdonavičiaus šiuo metu valdomas akcijas.

„Po 25-erių metų verslo grupėje atėjo laikas, kai dar jauti, kad gali sukurti kažką nauja. Noriu vystyti nuosavą verslą, turiu įvairių planų ir sumanymų, tačiau šiuo metu dar kiek per anksti apie juos kalbėti", - sakė M. Bagdonavičius.

M. Bagdonavičius verslo grupėje dirbo ketvirtį amžiaus, yra vienas su „Vilniaus prekyba" siejamos verslo grupės kūrėjų, ilgametis „Maxima Grupės" vadovas.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited" yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus. Ši bendrovė šių metų balandį įsigijo ir iki tol Žilvino Marcinkevičiaus toje pačioje verslo grupėje turėtą akcijų paketą.

„Bertona Holdings Limited" akcininkais ir galutiniais naudos gavėjais iki šiol yra 6 fiziniai asmenys: Nerijus Numavičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Mindaugas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius.