Rugsėjo 27 d. Vilniaus oro uosto posto muitininkai, vertindami riziką, patikrino pirmadienio vakarą lėktuvu iš Jungtinių Arabų Emyratų atkeliavusį ir Oro uosto terminalo sandėlyje saugotą krovinį.

Pateiktuose dokumentuose buvo nurodyta, kad siuntinyje gabenamas pirties muilas, o praplėšus dėžes pasirodė, kad jose – nedideli rankų plovimo pastos pakeliai.

Tačiau atplėšus ir šiuos pakelius, paaiškėjo, kad juose supakuotos visai kitos, akcizais apmokestinamos prekės – kaljano rūkymui skirti tabako gaminiai. 510 kg svorio krovinio vertė – 12 tūkst. eurų.

Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)