Pasak Ūkio ministerijos Energetikos išteklių departamento direktoriaus Vlado Gagilo, kadangi "Mažeikių nafta" naftos produktais aprūpina maždaug 90 procentų vidaus rinkos, iš Rusijos įvežama tik apie dešimtadalį produktų.

"Anksčiau šie produktai buvo importuojami pigiau, o padidinus eksporto tarifą jų kaina išaugs ir susilygins su "Mažeikių naftos" pardavimo kaina", - prognozuoja V. Gagilas.

Lietuva iš Rusijos daugiausia įsiveža mazuto, dyzelino, suskystintų dujų ir pan.

Kaip ELTA jau informavo, oficialiame Rusijos vyriausybės laikraštyje "Rossijskaja Gazeta" antradienį buvo išspausdinti nauji didesni naftos produktų eksporto tarifai.

Degalams, žibalui ir reaktyviniam kurui, gazoliui ir dyzeliniam kurui taikomų muitų tarifai bus padidinti nuo šiuo metu galiojančių 25 eurų už toną iki 32 eurų už toną. Mazuto eksporto tarifas išaugs nuo 20 eurų už toną iki 27 eurų.

Konkurencijos taryba siūlo visai panaikinti muito mokesčius iš Rytų įvežamiems degalams ir taip sudaryti palankesnes sąlygas importuotojams.

Tikimasi, kad pagyvėjusi konkurencija turės įtakos vietinei naftos produktų rinkai ir kainoms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją