„Kad pašto siunta būtų saugiai transportuota, itin svarbu pasirūpinti patvaria siuntų pakuote. Ji apsaugo siuntos turinį nuo galimų neigiamų išorės veiksnių ir pažeidimų. Todėl siekiame, kad mūsų klientai turėtų galimybę pasirūpinti tinkamu siuntų supakavimu.

Kai pernai dešimtyje didžiųjų šalies paštų įrengėme siuntų pakavimo savitarnos stendus, pastebėjome, kad gyventojai vis dažniau pakuoti siuntų ateina į paštą, nes čia randa visų reikiamų priemonių ir pakuočių - įvairių dydžių vokų, siuntų dėžučių, dužius daiktus apsaugančios plėvelės su oro burbuliukais ir t. t

. Prie siuntų pakavimo savitarnos stendų pateikiama ir patarimų, kaip turėtų būti supakuoti daiktai, kad išvengtų galimų pažeidimų transportavimo metu", - pažymėjo Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Pagrindinės siuntų pakavimo taisyklės: pakuotė turi būti tvirta, kad atlaikytų siuntoje esančių daiktų svorį; tuščias siuntos pakuotės ertmes reikia užpildyti specialiomis medžiagomis (putplasčiu, popieriaus drožlėmis, kartonu, plėvele su oro burbuliukais ir pan.); siunta užklijuojama tvirta lipniąja juosta, apjuosiant siuntą per visą apimtį mažiausiai trijose vietose taip, kad transportuojama neplyštų ar neatsidarytų, nepažeistų kitų siuntų.

Taip pat I. Dundulienė pažymėjo, kad prie siuntų savitarnos pakavimo stendų gyventojai ras išsamios informacijos, kaip taisyklingai užrašyti gavėjo ir siuntėjo adresus.

„Netaisyklingai adresuota siunta gali būti viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vėluoja, o kartais gavėjų ir nepasiekia siųstoji pašto korespondencija. Todėl labai kviečiu gyventojus naudotis siuntų pakavimo savitarnos stendais ir pasimokyti, kaip teisingai supakuoti ir adresuoti pašto siuntas", - teigė I. Dundulienė.

Siuntų pakavimo savitarnos stendai šiuo metu įrengti tiek didmiesčių, tiek mažesniuose šalies miestelių paštuose. Ten, kur nėra įrengta siuntų pakavimo savitarnos stendų, reikiamų pakavimo medžiagų galima įsigyti iš klientus aptarnaujančių pašto darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)