DELFI jau rašė, kad vien antradienį, kuomet gyventojams buvo pateiktos preliminariosios deklaracijos, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) sulaukė daugiau nei 10 tūkst. skambučių dėl pajamų deklaravimo.

„VMI mokesčių mokėtojus, kurie nedeklaruos pajamų ir nesumokės Gyventojų pajamų mokesčio ir kitų mokesčių, informuos individualiai: pranešimais, skambučiais ir t.t. Jiems pirmiausia bus priminta apie mokestines prievoles ir pasiūlyta savanoriškai jas vykdyti. Tik piktybiški mokesčių mokėtojai sulaukia sankcijų”, - sako Darius Buta, VMI Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas.

Pasak jo, tie mokesčių mokėtojai, kurie neišgalės susimokėti visos sumos, galės tartis dėl mokestinės paskolos sudarymo, mokesčių mokėjimo atidėjimo ir panašiai.

Už nesumokėtą laiku mokestį bus skaičiuojami delspinigiai. Nustatyta norma – 0,04 proc. už kiekvieną pradelstą dieną.

Jei mokesčių mokėtojas nesumokės laiku deklaruojamo mokesčio, VMI po 20 dienų įgyja teisę į priverstinį šios skolos išieškojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją