Kad italų dizaineriai turi didelių nemalonumų, informuoja naujienų portalas „Bloomberg“, tuo metu policija ir mados namai šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

Apie kokią nesumokėtą mokesčių sumą eina kalba, nepranešama.

Pasak pranešimų, pretenzijos dėl mokesčių vengimo „Pradai“ buvo pateiktos dar praėjusiais metais. Gruodį kompanija sugebėjo susitarti su valdžios atstovais, pažadėję savo aktyvus pervesti iš Olandijos ir Liuksemburgo į Italiją, be to, padengti visus įsiskolinimus.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Italijos teisėsaugos pareigūnai nusitaiko į garsius vietos dizainerius – anksčiau nemalonumų turėjo Dominique Dolce ir Stefano Gabbana iš „Dolce&Gabanna“, kurie dėl mokesčių slėpimo buvo nuteisti metams aštuoniems mėnesiams.

Kompanija „Prada S.p.A.“ buvo įkurti 1913 metais. Mados namų „Prada“ istorija prasidėjo, kai Mario Prada įkūrė įmonę „Fratelli Prada“, siuvusią odos rankines ir lagaminus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)