VMI taip pat buria ekspertų komandą, kuri, įsiklausydama į visuomenės nuomonę bei patarimus, koreguos taisykles, reglamentuojančias elektroninių sąskaitų pateikimo Mokesčių inspekcijai tvarką.

Ši informacija bus parengta ir paskelbta viešai suderinus ją su visuomene ir kitomis institucijomis.

Mokesčių administratorius pažymi, kad visada siekia laiku ir tinkamai informuoti mokesčių mokėtojus apie jų mokestines prievoles, padeda jas įgyvendinti mažiausiomis sąnaudomis, o kontrolės mechanizmus naudoja tik rizikingiausiems mokesčių mokėtojams.

DELFI pirmadienį rašė, kad iki gegužės 2 d. apie užsienio bankuose turimas sąskaitas arba elektronines sąskaitas, pavyzdžiui, „Paypal“, „Paysera“ nepranešę gyventojai sulauks baudų.

Prievolė informuoti VMI apie turimas sąskaitas užsienio bankuose nėra nauja, tačiau iki šiol gyventojams daug klausimų nekėlė, nes to neatlikus negrėsė jokios baudos.

Tiesa, nuo šių metų balandžio 1 d. įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodeksui už šios prievolės neatlikimą numato baudas.

Kaip nurodoma kodekse, vėlavimas pateikti informaciją apie atidarytas ar uždarytas visų rūšių sąskaitas užsienyje arba klaidingas tokios informacijos pateikimas užtraukia baudą nuo 300 iki 500 eurų, o informacijos nepateikimas – nuo 600 iki 1,5 tūkst. eurų.

2014 m. visoje Lietuvoje apie sąskaitas užsienyje duomenis pateikė 240 fizinių asmenų ir 169 juridiniai asmenys, o 2015 m. – 205 fiziniai ir 28 juridiniai asmenys.

Pernai daugiausia sąskaitų Lietuvos gyventojai deklaravo Lenkijoje, Liuksemburge ir Latvijoje – atitinkamai 32, 29 ir 23. Šveicarijoje sąskaitas oficialiai deklaravo 4 fiziniai ir 1 juridinis asmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)