Sutarties valdytoja – Vilniaus miesto savivaldybės UAB „Vilniaus vystymo kompanija“, kuri ir vykdė šių darbų techninę priežiūrą. Atliekant darželio atnaujinimo darbus, prireikė papildomų statybos darbų, kuriems buvo paskelbtas papildomas 123 tūkst. 440 eurų vertės pirkimas. Pasak VPT, kaip paaiškėjo, pirkimas tebuvo imitacija, nes „Vilniaus vystymo kompanija“ juo „nusipirko“ prieš kone pusę metų atliktus darbus.

Tarnybos išvadose konstatuojama, kad, išanalizavus statybos darbų žurnalus, nustatyta, jog dalis darbų buvo atlikti gerokai iki paskelbimo apie jų pirkimą, taigi pirkimas – tik jo imitacija, siekiant įteisinti jau sudarytą sandorį.

Sutarties „laimėtoja“ – pagrindinio partnerio UAB „Statybų kodas“ atstovaujama įmonių grupė. Joje, be minėto „Statybų kodo“ – uždarosios akcinės bendrovės „Ukmergės statyba“, „Stamena“ ir „Irdaiva“. Pastaroji yra viena dažniausiai Vilniaus švietimo ir gydymo įstaigose vykdomų statybos darbų laiminčių įmonių.

„Panašu, jog „Vilniaus vystymo kompanija“ žaidžia žaidimą, „kaip geriau pasislėpti nuo viešųjų pirkimų“. Jei rimtai, bendrovė taip demonstruoja ne tik neprofesionalumą, bet ir teisinį cinizmą“, – pranešime spaudai cituojama VPT direktorė Diana Vilytė.

„Irdaiva“ viena arba su partneriais taip pat figūruoja ir kitose statybos darbų rangos sutartyse, kurių valdytoja – „Vilniaus vystymo kompanija“, pavyzdžiui, su Vilniaus miesto lopšeliu-darželiu „Gluosnis“, Vilniaus sporto mokykla „Tauras“, Karoliniškių poliklinika, Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija, Vilniaus „Laisvės“ gimnazija ir Šv. Roko ligonine.