Antroje vietoje liko Niujorkas, kuriame gyvena 389 tūkst. milijonierių. Tai, kad Tokijas pagal šį rodiklį aplenkė Niujorką, galima paaiškinti tuo, jog turtingi niujorkiečiai yra linkę gyventi nedideliuose miestuose, pavyzdžiui, Grinviče, kur priskaičiuojama 350 milijоnierių.

Trečią vietą užėmė toli nuo Niujorko atsilikęs Londonas su 281 tūkst. milijonierių. Dvidešimtuką užbaigia Maskva, kur gyvena 101 tūkst. milijonierių, skelbia „Kommersant Online“.

Miestų, kuriuose gyvena asmenys, turintys turto daugiau kaip už 30 mln. dolerių, sąrašo viršūne papauošė Londonas. Antrąją vietą užėmė Tokijas (3525 asmenys), o trečią – Singapūras (3154 asmenys). Dvidešimtuką užbaigia Niujorkas (2929 asmenys) ir Roma (945 asmenys).

Lyginant miestus pagal juose gyvenančių milijardierių skaičių, Maskva atsidūrė beveik pačioje viršūnėje. Tyrėjai Rusijos sostinėje suskaičiavo 64 milijardierius. Tai leido Maskvai užimti antrąją vietą, į priekį užleidžiant tik Niujorką, kur gyvena šešiais milijardieriais daugiau – 70. Vienas iš jų yra pats Niujorko meras Michaelas Bloombergas, kurio turtas vertinamas 27 mlrd. dolerių (70,2 mlrd. litų).

Didžiulis skirtumas tarp tame pačiame mieste gyvenančių milijonierių ir milijardierių būdingas ne tik Maskvai, bet ir Mumbajui. Pastarasis didmiestis į milijonierių reitingą visai nepateko, o tarp daugiausia milijardierių turinčių miestų užėmė penktąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)