Tačiau panašu, kad Baltieji rūmai šiuo klausimu linkę "nusiplauti rankas".

1 val. 45 min. trukęs susitikimas parodė, kad Baltieji rūmai yra susidomėję galimomis ekonominėmis Microsoft" antimonopolinės bylos pasekmėmis. Mat ši programinės įrangos tiekėja yra viena didžiausių Amerikos bendrovių. Tačiau panašu, kad B. Klintono komanda nepateikė didesnių prieštaravimų dėl Teisingumo departamento pasiūlymo, kuriuo siekiama padidinti konkurenciją programinės įrangos industrijoje.

Pats B. Klintonas susitikime nedalyvavo.

"Manau, jis teisingai mano, kad tuo turėtų užsiimti Teisingumo departamentas", prieš susitikimą pareiškė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Džo Lokhartas (Joe Lockhart).

"Microsoft" pirmininkas Bilas Geitsas (Bill Gates) antradienį pakartojo savo poziciją, jog ši bendrovė neįvykdė jokių pažeidimų. Jis teigė, kad bendrovės suskaldymas būtų žalingas vartotojams.

"Microsoft" vykdomasis direktorius Stivas Balmeris (Steve Ballmer) antradienį išreiškė įsitikinimą, kad korporacija išvengs suskaldymo. Telefonu duotame interviu jis pakartojo savo poziciją, kad Teisingumo departamento ir 19-os valstijų iškeltoje byloje nėra nieko, kas pateisintų korporacijos suskaldymą į kelias bendroves.

"Mes tikime savo teisinės pozicijos tvirtumu, mes apskųsime teisėjo Džeksono (Jackson) išvadas, ir mums nekyla abejonių, kad galų gale mūsų pozicija bus apginta", sakė S. Balmeris interviu "Reuters".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją