Kaip dėsto mėsininkai, dėl brangstančios žaliavos ir energetinių išteklių produktų gamybos savikaina išaugo 10-15 proc., tad jie norėtų persvarstyti sutartis.

„Stengiamės rasti kompromisą, kuris tiktų visai Lietuvos mėsos pramonei, tačiau „Maxima“ derėtis nėra linkusi. Prekybos tinklas daugumai Lietuvos mėsos perdirbėjų produktų taiko milžiniškus antkainius. „Maxima“ turi didžiulius rezervus antkainyje, todėl turi galimybę ieškoti kompromiso. Problemą galima išspręsti nekeičiant galutinių kainų vartotojams, tačiau šis tinklas nėra linkęs mažinti savo pelno apetito. Gamintojų siekiamas susitarimas vidutiniškai sudaro 10 proc. gaminio kainos. Likusią pabrangimo dalį įmonės dengs savo sąskaita“, – pranešime cituojamas Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius.

Anot asociacijos, jei situacija nepasikeis, mėsos perdirbėjai rimtai svarsto galimybes ir toliau mažinti „Maximai“ tiekiamų produktų asortimentą iki minimumo.

Sako, jog derasi

"Šiuo metu su mėsos perdirbimo įmonėmis vyksta derybos. Iš tiesų, jų noras – kainas dindinti. Mūsų - kad klientai nepajustų kainos augimo šuolio, - sako "Maxima" atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė. - Mes nesutinkame, kad mėsos produktų kainos didėtų "Maximos" pirkėjams."

Pasak jos, mėsos pirkimo kainas tiekėjai didina nuo metų pradžios.

"Šiemet mes iš perdirbėjų superkame šviežią mėsą daugiau nei trečdaliu brangiau, nei prieš metus, tuo tarpu parduotuvių lentynose tokio kilimo nebuvo – savo sąskaita kompensavome šį brangimą. Kas mėnesį mums tai kainuoja daugiau nei 1,5 mln. litų. Taip pat taikome dažnas akcijas ir taip klientams suteikiame galimybę nusipirkti mėsos dar pigiau. Primename, kad parduotuvėse savo iniciatyva atpiginome beveik 500 skirtingų virtų, karštai bei šaltai rūkytų ir kitų mėsos gaminių. Bendrai šviežios mėsos ir mėsos gaminių kainų mažinimas įmonei kas mėnesį kainuoja daugiau nei 3 mln. litų. Mes - už efektyvius sprendimus ir visų pirmą pasisakome už konstruktyvų dialogą su tiekėjais prie derybų stalo", - dėsto O. Malaškevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)