Pareiškime, kurį antradienį Maskvoje išplatino "Media-MOST" spaudos tarnyba, pabrėžiama, jog viskas, kas šiuo klausimu buvo paskelbta laikraštyje "Komersant", "neatitinka tikrovės". "Pakanka vieno pavyzdžio: "Media-MOST" direktorių tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Andrejus Cimaila, kuris, kaip tvirtina laikraštis, vakar atnaujino derybas su Alfredu Kochu, nuo liepos 21 dienos atostogauja užsienyje. Niekas iš Vladimiro Gusinskio bendradarbių nekalbėjo su laikraščio žurnalistais"|, sakoma pranešime.

"Tvirtinimas, kad NTV įkainojama 100 mln. dolerių - visiškas absurdas. Šių metų sausį kompanijai "Capital Research" perkant 4,5 proc. NTV akcijų, užsienio investuotojai faktiškai įkainojo televizijos kompaniją daugiau nei keturgubai didesne už nurodytą laikraštyje suma", sakoma pranešime.

Pranešime taip pat teigiama, jog "Media-Most" 211 mln. dolerių įsisikolinimas atsirado dėl to, kad "Kremlius privertė "Gazprom" pažeisti ankstesnius susitarimus su holdingu". "Jokių kitų įsiskolinimų "Media-MOST" neturi, nors pastaraisiais metais Kremlius darė viską, kad sukeltų bendrovei papildomų finansinių problemų", sakoma spaudos tarnybos pranešime. "Svarbiausias Kremliaus tiklas - kontroliuoti NTV ir pakeisti kompanijos vadovybę".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją