Kalbant apie pokyčius, verta paminėti sprendimą atsisakyti vištienos kepsneliuose ir kai kuriuose pusryčiams siūlomuose produktuose naudojamų dirbtinių konservantų. Be to, minėtojo greitojo maisto restorano atstovai teigia itin daug fruktozės turintį kukurūzų sirupą saldžiose bandelėse pakeisiantys sviestu.

Šie pokyčiai kartu su dar 2015 metais priimtu sprendimu naudoti tik vištų, kurios negavo antibiotikų mėsą, lems daugiau nei 50 proc. šio greitojo maisto restoranų valgiaraštyje pateikiamų patiekalų kokybę.

„McDonald‘s USA“ prezidentas Mike‘as Andresas sako, kad tokie maisto priedai kaip dirbtiniai konservantai ir itin daug fruktozės turintis kukurūzų sirupas davė daug naudos, tačiau klientams tai nepatikę.

„Kodėl turėtumėme įsikibę jų laikytis, jeigu klientai sako jo nenorintys?“, „The New York Times“ sakė M. Andresas.

„McDonalds“ kulinarinių naujovių vadovė Jessica Foust papasakojo apie iššūkius, su kuriais susiduriama gaminant su natūraliais ingredientais, pavyzdžiui, tikru sviestu.

„Su sviestu reikia elgtis atsargiai. Galiu patvirtinti, kad tikrai gamyboje naudojame natūralius ingredientus“, – patikino J. Foust.

Kiti pasikeitimai, pavyzdžiui, sprendimas vištienos kepsneliuose „Chicken McNuggets“ nebenaudoti dirbtinių konservantų, įgyvendinami paprasčiau. Bendrovei tereikia jų nebenaudoti aliejui, kuris naudojamas gamyboje.

Teigiama, kad pokyčiams įgyvendinti prireiks maždaug pusės metų, teigia „McDonalds“ atstovė Marion Gross.

Nors dauguma ingredientų gamintojui ir kainuos daugiau, pabrangimo klientai nepastebės. Toks „McDonalds“ sprendimas taip pat įvardijamas kaip bandymas susigrąžinti klientus po praeitais metais patirto nuosmukio.

M. Andresas teigia besiviliantis, kad viešos diskusijos apie produktus, naudojamos gamyboje, padės pakeisti skeptišką kai kurių žmonių požiūrį į „McDonalds“.

„Mes ir toliau stengsimės informuoti klientus, ką darome“, – teigia M. Andresas.

Pavyzdžiui, bendrovė skelbė, kad vištienos su antibiotikais nenaudos jau nuo 2017 metų, tačiau tikslo pasiekė anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)