Laikinasis ūkio ministras Valentinas Milaknis BNS patvirtino, kad V yriausybėje šis planas buvo apsvarstytas antradienį, tačiau išsamesnes išvadas apie jo pagrįstumą darbo grupė planuoja pateikti penktadienį arba kitos savaitės pradžioje.

Pasak jo, patikslintas veiksmų planas gerokai skiriasi nuo liepos pabaigoje pateikto varianto.

"Gerokai sumažėjo Vyriausybės atsakomybė. Atsisakyta daugelio dalykų, kurie tikrai nėra Vyriausybės prievolė. Visi įsipareigojimai sumažėjo apie 10 kartų", kalbėjo ministras.

Jo tvirtinimu, priklausomai nuo kai kurių teisminių procesų baigties ir problemų sprendimo būdų, Vyriausybės įsipareigojimai gali siekti nuo 14,5 mln. iki 80 mln. litų.

"Tačiau tai nėra galutinė suma. Stengsimės, kad būtų nustatyta tik maksimali įsipareigojimų "Mažeikių naftai" riba, nes taip bus lengviau naujajai Vyriausybei vykdyti tuos įsipareigojimus", mano V. Milaknis. Pasak kai kurių ekspertų, pirmajame variante Vyriausybės įsipareigojimai siekė apie 300 mln. litų.

Pasak laikinojo ūkio ministro patarėjos Viktorijos Babičienės, veiksmų plane numatyta suderinti kai kuriuos teisės aktus, kai kurio turto teisinę registraciją ir kitus klausimus, kurie buvo neišspręsti iki Vyriausybei ir JAV bendrovei "Williams International" 1999-ųjų spalio pabaigoje pasirašant investicijų sutartį.

Veiksmų planas, numatantis šalių atsakomybę sprendžiant iki sutarties pasirašymo atsiradusias problemas, yra numatytas investicijų sutartyje, pagal kurią "Williams" įsigijo 33 proc. Lietuvos naftos koncerno akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją