Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis, tai yra atlyginimas, apimantis tiesiogiai darbdavio darbuotojui mokamą pagrindinį darbo užmokestį ir papildomą uždarbį, įskaitant darbuotojo mokamas valstybinio socialinio draudimo įmokas ir gyventojų pajamų mokestį, 2015 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2015 m. pirmuoju ketvirčiu, kaip pranešė Lietuvos statistikos departamentas, padidėjo visų apskričių, įstaigose ir organizacijose.

Statistikos departamento duomenimis, 2015 m. antrąjį ketvirtį vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis padidėjo 58 savivaldybėse, o Druskininkų ir Kėdainių rajono savivaldybėse sumažėjo atitinkamai 9,6 ir 25,6 eurų.

Mūsų kurortui antrasis metų ketvirtis tradiciškai būdavo sėkmingas, nes kaip tik tada prasideda vasaros kurortinis sezonas ir atvyksta daugiau svečių, kuriamos sezoninės darbo vietos jų aptarnavimo srityje.

Druskininkiečiai antrąjį ketvirtį „į rankas" vidutiniškai uždirbo 454,8 euro. Jų pajamos, lyginant su pirmuoju ketvirčiu, sumažėjo 1,5 procento. Mūsų savivaldybėje dirbo 6 893 asmenys arba 3 proc. daugiau, negu pirmąjį ketvirtį.

Kaimyniniame Lazdijų rajone vidutinė mėnesio alga antrąjį ketvirtį lenkė druskininkiečių uždarbius ir buvo 465,8 euro – 1,9 proc. didesnė, negu pirmąjį. Varėnos rajone žmonės uždirbo mažiau –444,6 euro per mėnesį. Bet ir ten antrąjį ketvirtį algos didėjo – užfiksuotas 1,6 proc. augimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)