"Mažeikių nafta" kol kas neturi nė vienos telegramos iš Rusijos tiekėjų dėl naftos tiekimo artimiausiu metu.

"Williams International" valdoma "Mažeikių nafta" negabena naftos ir iš Vakarų per Būtingės terminalą. Kaip aiškino koncerno atstovė Virginija Kristinaitienė, nebuvo reikalo to daryti, nes naftos iš Rusijos nėra tik dėl techninių nesklandumų.

Kitą savaitę Rusijoje vėl prasideda šventės, todėl, pasak dienraščio, naftos tiekimo perspektyvos neaiškios.

Rusijos koncernas "LUKoil" gegužės mėnesį žada patiekti Lietuvai apie 400 tūkst. tonų žaliavos, tuo tarpu "Jukos", kuris yra vienintelis naftos eksportuotojas per Būtingę, šį mėnesį netieks naftos "Mažeikių naftai".

Vienas "Jukos" atstovas sakė, kad nematydamas poslinkių derybose, koncernas šį mėnesį netieks naftos, nors išteklių turi.

"Jukos" naftą nukreipė per Ventspilio ir Juodosios jūros Novorosijsko uostus.

"Williams" ir "Jukos" derasi dėl ilgalaikio bendradarbiavimo - jei sutartis būtų pasirašyta, "Jukos" būtų parduota 10 proc. "Mažeikių naftos" akcijų. Trečiadienį iš "Williams" gautas susitarimo projektas, anot "Jukos" atstovo, netenkina koncerno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją