Bendrovės "Lukoil Baltija" valdybos pirmininkas ir "Northern Europe LUKoil Investholding" generalinis direktorius Ivanas Paleičikas neprognozavo, ar derybose bus pasiekta konkrečių rezultatų, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Pasak jo, "Mažeikių nafta" pakeitė savo poziciją dėl liepos mėnesį sutartų principinių bendradarbiavimo nuostatų, ir dabar iš Rusijos koncerno prašoma prisiimti didesnius įsipareigojimus.

Mažeikių bendrovė ir "LUKoil" derasi dėl bendrų naftos tiekimo ir degalų prekybos įmonių steigimo Baltijos šalyse, NVS ir Lenkijoje. Rusijos koncernas "Mažeikių naftai" kasmet patiektų 6 mln. tonų naftos.

"Mažeikių nafta" žada premijuoti Rusijos koncerną už patiektą didesnį naftos kiekį, tačiau Lietuvos naftos koncerno viltis gauti 14 mln., 16 mln. ar 20 mln. tonų naftos per metus I. Paleičikas vadina nerealiomis.

Abiejų koncernų derybos gali įstrigti ir nesusitarus dėl pelno pasidalijimo būsimoje bendroje degalų prekybos įmonėje Lietuvoje. "LUKoil" nesutinka valdyti tik 40 proc. bendros įmonės akcijų, nes, anot jo, tai 3,2 mln. litų sumažintų jos metų pelną.

Manoma, kad bendroms degalų prekybos įmonėms vadovautų "Mažeikių naftos", o naftos tiekimo įmonei - "LUKoil" atstovai.

Mažeikių įmonė ketina derėtis su Lietuvos Vyriausybe dėl naftos rinkos apsaugos, taip pat pasilieka sau teisę tiesiogiai tiekti naftos produktus mažiausiai dviem klientams Estijoje, Latvijoje, NVS ir Lenkijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją