Penktadienį išplatintame pranešime spaudai "Mažeikių naftos" valdybos pirmininkas Jimas Scheelas (Džimas Šylas) pranešė, kad derybininkų susitikimas įvyks dar šį mėnesį, kai bus parengti keturių sutarčių projektai.

"Mažeikių nafta" ir "Jukos" ruošia ilgalaikio naftos tiekimo, perdirbimo ir transportavimo sutartis, taip pat sutartį dėl bendradarbiavimo principų Lietuvos naftos ūkyje.

Anot pranešimo, Lietuvos ir Rusijos naftos koncernai derasi dėl naftos tiekimo Mažeikių naftos perdirbimo įmonei ir Būtingės terminalui bei dėl komercinio bendradarbiavimo galimybių ateityje.

"Mažeikių nafta" mano, kad šios derybos yra labai svarbios ir siekia sėkmingos jų pabaigos", teigė J. Scheelas.

Negaudama žaliavos, "Mažeikių nafta" nedirba nuo praėjusio sekmadienio. Kada gamykla atnaujins darbą, kol kas nepranešama.

"Mažeikių naftos" atstovė Virginija Kristinaitienė BNS sakė, kad maršrutinių telegramų apie naftos tiekimą koncernas tikisi pirmadienį. Šią savaitę gamykla gavo 65 tūkst. tonų Rusijos naftos.

Vyriausybė už naftos tiekimo garantijas ketina parduoti "Jukos" 10 proc. "Mažeikių naftos" akcijų. Vėliau, leidžiant naują koncerno akcijų emisiją, spaudos žiniomis, "Jukos" dalis galėtų padidėti iki 14,5 proc.

"Jukos" žada garantuoti Lietuvai daugiau nei 4 mln. tonų naftos tiekimą per metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją