Ūkio ministerijos pareigūnai dienraščiui "Respublika" tvirtino, jog išseko 1999-ųjų spalį pasirašytoje "Mažeikių naftos" akcijų pardavimo sutartyje numatytas 140 mln. litų rezervas, iš kurio koncernui buvo kompensuojami nuostoliai, patirti dėl sutrikusio naftos tiekimo.

Pasak ministerijos pareigūnų, pernai iš rezervo Mažeikių įmonei buvo pervesta 90 mln. litų, šių metų pavasarį - dar 50 mln. litų.

Praėjusį šeštadienį dėl žaliavos trūkumo sustabdyta "Mažeikių nafta" nuostolius dar skaičiuoja, tačiau tikėtina, kad jie per dieną gali siekti net 1 mln. litų. Rusijos koncernas "LUKoil" žaliavą vėl pradėjo tiekti tik pirmadienį po pietų.

Pasak "LUKoil Baltija" vadovo Ivano Paleičiko, Rusijos koncernas nebegalėjo patiekti naftos Mažeikiams, nes nesant ilgalaikių tiekimo sutarčių, Lietuvai tiekiama tik perteklinė nafta.

"Kiekviena kompanija iš pradžių padengia savo įsipareigojimus. Jei naftos dar lieka, ji tiekiama "Mažeikių naftai". Jei nelieka - tiekimas sustoja", kalbėjo jis.

"LUKoil" ir "Mažeikių nafta" derasi dėl strateginio aljanso Baltijos šalyse, Lenkijoje ir NVS sukūrimo. Būtų įsteigtos naftos tiekimo ir prekybos įmonės.

Paska I. Paleičiko, abiejų šalių derybininkai susitiks gruodį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją