Pasak naujo AB "Mažeikių nafta" generalinio direktoriaus Džimo Šylo (Jim Scheel), sutartis numato keturių milijonų tonų naftos per metus tiekimą penkerių metų laikotarpyje.

"Mes esame labai patenkinti, kad buvo galima abipusiškai naudingą sutartį su antra pagal dydį Rusijos naftos bendrove. Tikimės, kad ir toliau bus plėtojami ilgalaikiai santykiai, - sakė Džimas Šylas. Ši sutartis yra "Williams Lietuva" ir "Jukos" atstovų daugelio susitikimų šią vasarą rezultatas.

Būtingė yra naujausias terminalas Baltijos jūros rytinėje pakrantėje. "Jukos" bendrovė buvo pirmoji, eksportavusi naftą per šį terminalą 1999 metų viduryje.

Šiuo metu "Mažeikių nafta" derasi su Rusijos bendrove "LUKoil" dėl bendrų prekybos įmonių steigimo Baltijos šalyse, Lenkijoje ir NVS. "Mažeikių nafta" neseniai pasirašė ilgalaikio naftos tiekimo sutartį su Kazachstano bendrovė "Karazhanbasmunai" (KBM).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją