Koncerno "Mažeikių nafta" Komunikacijos tarnybos vadovė Virginija Kristinaitienė BNS sakė, kad sprendimas dėl veiklos atnaujinimo gali būti priimtas dar pirmadienio vakarą.

"Mes galime paleisti įmonę, nes turime daugiau nei 65 tūkst. tonų žaliavos, tačiau norime būti užtikrinti, kad gausime jos daugiau", BNS sakė V. Kristinaitienė.

Anot jos, koncernas kol kas neturi žinių apie naftos tiekimo atnaujinimą, nes jo darbuotojams šiomis dienomis nepavyksta susisiekti su Rusijos įmonių, tiekiančių ir transportuojančių naftą, vadovais - iki gegužės 10-sios Rusija švenčia.

Neperdirbdama naftos, Mažeikių gamykla remontuoja įrangą. Stovėdama gamykla per parą patiria apie 700 tūkst. litų nuostolių.

Rusijos koncernas "LUKoil", kuris teigia esąs vienintelis naftos tiekėjas Mažeikiams ir su kuriuo deramasi dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, žadėjo šį mėnesį patiekti "Mažeikių naftai" apie 400 tūkst. tonų žaliavos.

Agentūros "Bridge News" duomenimis, balandžio mėnesį iš Mažeikiams parduotų 278,5 tūkst. tonų naftos tik 15 tūkst. tonų buvo paties "LUKoil" nafta. Dar 100 tūkst. patiekė "Jukos", 50 tūkst. - "Rosneft", 99,5 tūkst. - mažos bendrovės, 5,8 tūkst. - "Tomskneftegasgeology" ir 8 tūkst. - "Parmaneft".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją