Rusai į tokią iniciatyvą sureagavo labai neigiamai ir piktai.

Kebabai – vienas iš rusų itin mėgstamų patiekalų, tačiau nuogąstavimai dėl kebabinėse nepaisomų higienos reikalavimų sulaukė pareigūnų dėmesio. Konkrečiai šio klausimo ėmėsi Maskvos prekybos ir paslaugų departamentas.

„Mūsų tikslas – pasirūpinti, kad sostinės gatvėse nebeliktų kebabų. Jų nebebus“, – žurnalistams sakė miesto valdžios atstovas Aleksejus Nemeriukas.

Jis teigia, kad kebabų pardavėjai, pasibaigus jų veiklos leidimams, bus priversti atsisakyti šio verslo.

„Maisto gaminimas palapinėje, kur nėra vandens, sanitarinių sąlygų, neatitinka maisto produktų laikymui taikomų reikalavimų. Tai pakankama priežastis uždrausti tokią veiklą“, – „Komsomolskaja Pravda“ sakė A. Nemeriukas ir pridūrė, kad kebabų pardavėjai „piktybiškai atsisako investuoti į sanitarinių sąlygų užtikrinimą“.

Vietos gyventojus valdžios iniciatyva kaip reikiant papiktino. Įtūžį jie ėmėsi lieti socialinėje žiniasklaidoje.

„Bičiuliai, kentėjome labai ilgai, dabar atėjo metas deginti padangas. Maskvos valdžia nusprendė iš gatvių išginti kebabų pardavėjus. Revoliucija dar niekada nebuvo taip arti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ piktinasi Krisas Putupčikas.

Maskvos valdžia seniau paskelbė karą kioskams, kurių savininkai kaltinami pažeidžiantys nuosavybės įstatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (556)