Eltai perduotame firmos "Arvi", sanuojančios AB "Marijampolės cukrus", generalinio direktoriaus Vidmanto Kučinsko ir bendrovės administratoriaus Antano Belenavičiaus pranešime spaudai pažymima, jog "Marijampolės cukrus", artimiausiu metu pradėsiantis sudarinėti 2001 metų derliaus cukrinių runkelių supirkimo sutartis, neribos jų kiekio pagal gamybos kvotą.

"Bus sudaromos kvotinių cukrinių runkelių supirkimo sutartys su visais Marijampolės (ir ne tik) zonos augintojais, o 2001 metais "Danisco Sugar" fabrikams runkeliai nebus parduodami. Cukraus gamybos kvotą reikės skirstyti proporcingai supirktiems kvotiniams cukriniams runkeliams", - rašoma bendrovės vadovų pranešime spaudai.

Tokiam žingsniui gamybininkus paskatino tai, kad Danijos bendrovei "Danisco Sugar" leidžiama nepaisyti šalies teisės aktų ir nesilaikyti Vyriausybės nutarimo, nustačiusio minimalią cukraus pardavimo kainą - 2,5 lito už kilogramą.

Konkurencijos taryba yra pareiškusi, jog šiuo atveju Konkurencijos įstatymo taikymas yra apribotas ir kreipėsi į Vyriausybę ir Žemės ūkio ministeriją, ragindama papildyti nutarimą ekonominėmis sankcijomis, jeigu jo nesilaikoma.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją