Anot jo, kad šalis nepatirtų šoko, reikia iki finansinio laikotarpio pabaigos maksimaliai sustiprinti ekonomiką.

„Visi suprantame, kad turime finansinį laikotarpį 2014-2020 metų, ir aišku, kad vėliau Europos Sąjungos parama, matyt, kad nenutrūks, bet smarkiai sumažės. Mes turime maksimaliai laiką likusį iki 2020 metų išnaudoti sustiprinti savo ekonomiką- tiek smulkųjį verslą, tiek pritraukti investuotojų, kad mūsų ekonomika, ekonomikos variklis nebūtų labai priklausomas nuo pasaulinių, globalinių turbulencijų,“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite penktadienį sakė M. Sinkevičius.

Jis tikino, kad svarstomas Energetikos ministerijos prijungimas prie Ūkio ministerijos nebus tarp jo prioritetų. Anot jo, dėl to turėtų kalbėtis Vyriausybė, Seimas ir Prezidentūra.

„Tai nėra pirminis mano uždavinys pirmiesiems mūsų būsimiems uždaviniams, jeigu svarstome šią poziciją, kaip galutinę, turime derintis šitą poziciją kaip galutinę, turime derintis ją tiek su prezidente, Seimu, tiek su Vyriausybe, ar yra racionalumas, ekonominė prasmė“, - tikino M. Sinkevičius.

Anot jo, jis yra sutaręs su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu derinti viceministrų kandidatūras - jis pats kol kas nėra apsisprendęs dėl kandidatūrų.

„Kalbėsiu tiek su dabar dirbančiais asmenimis, tiek su socialdemokratais, tiek ir ne“, - teigė M. Sinkevičius, paklaustas, ar viceministru liks socialdemokratas Marius Skarupskas.

Jis žadėjo būti labiau matomu ministru nei jo pirmtakas Evaldas Gustas. M. Sinkevičius svarstė, kad ministerijoje vyksta daug teigiamų pokyčių, o E. Gustas mažiau buvo matomas tiesiog dėl komunikacijos problemų.

„Tikiuosi, kad sugebėsiu pritraukti visuomenės dėmesį ne kažkokiu tai popsu, o realiais nuveiktais darbais ir ką galėsiu pasakyti ir sugebėsiu pasakyti, tikrai tą darysiu pats“, - tikino kandidatas į ministrus.

Socialdemokrato, dabartinio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus sūnus M. Sinkevičius teigė manąs, jog pasiūlymą gavo dėl savo sugebėjimų, o ne dėl šio ryšio. Jis taip pat tikino, kad tai nedarys įtakos jo sprendimams.

„Aš jau suaugęs žmogus, politikoje daugiau nei 10 metų, ir nei ministerija yra vaikų darželis, į kurį mane atveda tėtis ar mama, manau, kad esu savarankiškas ir įtakos nei mano sprendimams ir darbui nei tėvas, nei apskritai šeima neturės. Visus konfliktus, jei tokių būtų, aš asmeniškai esu pasiruošęs deklaruoti ir esu tikras, kad pajėgsiu dirbti be jokių įtakų“, - teigė jis.

Jis taip pat neatmetė, jog kandidatuos Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)