Agentūros duomenimis, M. Pence'as kaip vieną dokumento peržiūrėjimo priežasčių įvardijo „pernelyg daug kliūčių“ JAV verslininkams, kurie norėtų dribti Pietų Korėjoje. „Mūsų verslininkai vis dar susiduria su daugybe kliūčių, trukdančių įžengti į Pietų Korėjos rinką. Šiuo metu peržiūrime visus prekybinius susitarimus su visomis pasaulio šalimis, norėdami įsitikinti, ar jos yra naudingos mūsų ekonomikai tiek pat, kaip ir užsienio partnerėms“, – pabrėžė JAV viceprezidentas.

„Turiu galvoje, kad JAV ir Pietų Korėja mėgins reformuoti sutartį“, – pridūrė M. Pence'as.

Dar viena problema, pasak JAV atstovo, yra prekybinis disbalansas, smarkiai išaugęs nuo 2012 metų, kai buvo pasirašyta sutartis.

„Kelia susirūpinimą tai, kad JAV prekybos su Pietų Korėja deficitas padidėjo daugiau nei dvigubai nuo sutarties dėl laisvosios prekybos pasirašymo. Tai karti tiesa“, – pabrėžė M. Pence'as.

Per savo rinkimų kampaniją JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą kritikavo sutartį dėl laisvosios prekybos su Pietų Korėja, vadindamas ja nesąžininga ir nenaudinga Amerikai, kuri, anot jo, dėl to neteko 100 tūkst. darbo vietų. Pietų Korėja baiminosi, kad stojęs prie valdžios vairo D. Trumpas paskelbs apie šalies pasitraukimą iš šios sutarties arba pareikalaus iš esmės ją peržiūrėti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)