„Šiuo metu filialai Lietuvoje turi per 200 laisvų darbo vietų, į kurias kviečiame prisijungti žmones iš viso pasaulio. Mano, kaip vadovės Lietuvoje, misija yra, kad žmonės turėtų globalios karjeros galimybes“, - ketvirtadienį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute surengtoje diskusijoje „Tarptautinė patirtis Lietuvai – pasiruoškime ją priimti“ sakė ji.

„Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovės pareigas M. Dargužaitė pradėjo eiti pirmadienį.

Taip pat, anot jos, Lietuvai reikėtų daryti karjeros dienas užsienyje pristatant darbo galimybes gimtojoje šalyje. Tokias karjeros dienas organizuoja „Barcays“.

„Mano nuomone, didžiausia problema yra visuomenės susiskaldymas ir nusistatymas prieš emigrantus ir pasiliekančius. Talentus reikia vertinti ir tai daryti pagal tarptautinius standartus. Aš manau, kad tarptautinė konkurencija yra labai geras dalykas, ji skatina visus pasitempti“, - tvirtino ji.

Milda Dargužaitė
„Barclays“ padalinio Lietuvoje vadovės teigimu, yra daugybė lietuvių, kurie mielai grįžtų į gimtinę, jei gautų viliojantį pasiūlymą.

„Turime visą būrį lietuvių, kurie atvažiuotų čia ir dirbtų nebūtinai už tarptautines kainas vien dėl to, kad jie yra patriotiški. Mums reikėtų tai išnaudoti“, - sakė M. Dargužaitė.

Šiuo metu Lietuvoje „Barclays" technologijų centre dirba 1322 darbuotojai.

Diskusijoje dalyvavęs personalo paieškos bendrovės „Strategic Staffing Solutions“ Lietuvai vadovas Mantautas Paškevičius pabrėžė, kad pasaulyje darbuotojų mobilumas didėja.

„Tai reiškia, kad žmonės juda paskui darbo vietas. Lietuva nėra išimtis. Lietuvoje kartais šiek tiek trūksta kompetencijos vadovaujančiame sluoksnyje, kad suprastų, kad žmones motyvuoja ne tik pinigai“, - diskusijoje sakė jis.

M. Paškevičius teigė, kad jį patį apsispręsti gyventi Lietuvoje paskatino galimybė greičiau pamatyti daromo darbo rezultatą.

Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ vadovas Paulius Vertelka, paklaustas, ką darytų, jei 12 mėnesių dirbtų Lietuvos premjeru, tvirtino, kad plėstų šią programą ir skatintų dar daugiau jaunimo iš užsienio grįžti dirbti į šalies viešąjį sektorių.

VU Istorijos fakulteto vyriausiasis mokslo darbuotojas dr. Tomas Balkelis diskusijoje teigė, kad Lietuvos problema yra tai, kad mokslas kuriamas tik sau nematant, kas vyksta svetur.

„Reikia padaryti, kad mūsų mokslas būtų labiau tarptautiškas ir patrauklus ne tik mums, bet ir kitiems, dirbantiems įvairiose šalyse“, - teigė mokslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)