Prieš Vyriausybės užsakymu atliktą finansinį šio banko įvertinimą šiame banke auditą atliko ir audito bendrovė "Deloitte & Touche", antradienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Prasidėjus deryboms su vieninteliu LTB pirkėju Estijos "Hansabank", paaiškėjo, kad nelikvidaus nekilnojamojo turto banke dar yra daugiau nei už 60 mln. litų. Taip pat buvo atrasta ir blogų paskolų, nors prieš privatizavimą remiantis auditorių išvadomis ir buvo padaryti specialieji atidėjimai.

Privatizavimo komisijos pirmininkas Eduardas Vilkas, paklaustas, kas bus tada, jeigu paaiškės, kad banko vertintojai nepastebėjo tiek daug nelikvidaus turto, sakė "daugiau jų nebesamdysime".

Bet E.Vilkas tvirtino, kad Privatizavimo komisija neskuba svarstyti Taupomojo banko privatizavimo aplinkybių.

Klausimą dėl banko įvertinimo patikimumo ruošiamasi svarstyti šį penktadienį, nors E.Vilkas sakė, kad posėdis gali būti atidėtas ir dar kitai savaitei.

"Hansabank" pateikė tris LTB pirkimo scenarijus ir tik viename jų nurodyta kaina nėra mažesnė už prieš privatizavimą nustatytą pradinę sumą, kurią siekiama gauti už 90,7 proc. banko akcijų paketą. "Hansabank" už LTB akcijas siūlo nuo 130 mln. litų iki kiek daugiau nei 200 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją