Apie tai finansų ministras pareiškė agentūrai "Reuters" trečiadienį Londone, kur jis susitiko su potencialiais instituciniais investuotojais į "Lietuvos telekomą".

V. Dudėnas atskirai susitiko su didelių Vakarų bankų turto valdymo padalinių "Deutsche Asset Management" ir "Schroder Asset Management", taip pat su maždaug 16-17-kos turto valdymo ir investicijų bendrovių atstovais.

Susitikimuose Lietuvos finansų ministras pasakojo apie Lietuvos makroekonomikos padėtį, fiskalinę Vyriausybės politiką bei investicijų aplinką.

V. Dudėnas pareiškė, kad galutinis sprendimas dėl 35 proc. telekomo akcijų pardavimo bus priimtas po to, kai pasibaigs telekomo akcijų platinimo reklamos kampanija.

"Dar nenuspręsta, ar tai bus padaryta, ar ne. Kiek žinau, šis klausimas vis dar sprendžiamas", tvirtino V. Dudėnas.

Vyriausybė antradienį pareiškė, jog galutinį sprendimą dėl telekomo akcijų platinimo priims iki birželio 12-osios, kai numatytas jų pardavimas Lietuvos ir užsienio investuotojams.

Galimybės sustabdyti akcijų pardavimą neatmetė ir Privatizavimo komisijos pirmininkas Eduardas Vilkas, tačiau jis mano, kad toks sprendimas yra mažai tikėtinas ir nėra priimtinas Lietuvai.

Lietuvos rinkos dalyviai ragina nestabdyti telekomo akcijų pardavimo, nes tai, anot jų, pakenktų Lietuvos įvaizdžiui, o Vyriausybei atneštų milijoninių nuostolių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją