Maža to, viena turtingiausių Lietuvos moterų įsivėlė į ginčą su ją patikrinti nusprendusiais muitininkais ir net jiems grasino.

Tokios aplinkybės pirmadienį paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur teisėjas Valdas Petraitis išnagrinėjo L. Lubienei iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – moteriai surašytas protokolas dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką, kai prekių vertė yra nuo 2 iki 10 MGL.

L. Lubienė teismo posėdyje nepasirodė, ji neatsiuntė ir advokato, todėl teismas bylą nusprendė išnagrinėti jai nedalyvaujant.

„Teisme negauta prašymų, dėl ko byla galėtų būti atidėta, be to, administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui tinkamai pranešta apie posėdį“, – posėdžio metu teigė teisėjas V. Petraitis.

Bylos duomenimis, Vilniaus oro uoste dirbantys Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai L. Lubienę patikrino sausio 8-ąją, apie 13.15 val., kai ji lėktuvu atskrido iš Šveicarijos per Vieną (Austriją).

Verslininkei nusprendus išeiti iš oro uosto teritorijos per vadinamąjį žaliąjį kanalą muitininkai jos paklausė, ar negabena draudžiamų daiktų. Toks pareigūnų klausimas L. Lubienę tik įsiutino.

„Kokią teisę jūs turite mane patikrinti?“ – vėliau tarnybiniame protokole L. Lubienės žodžius citavo vienas muitininkas.

Toks L. Lubienės, kurios pareigūnai net nepažinojo, elgesys sukėlė dar didesnį įtarimą, todėl buvo patikrinti visi jos daiktai.

Paaiškėjo, kad moteris savo bagaže gabeno 760 vienetų (38 pakelius) cigarečių „Kent“ be banderolių.

Kadangi vienas asmuo per valstybės sieną be banderolių gali gabenti ne daugiau kaip 200 vnt. (10 pakelių) cigarečių, pareigūnai L. Lubienei šį kiekį rūkalų grąžino, o kitas cigaretes (28 pakelius) sulaikė.

B. Lubio našlei taip pat buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, tačiau ji atsisakė jį pasirašyti ir pateikti pasiaiškinimą.

Maža to, kaip tarnybiniame pranešime nurodė muitininkai, patikrinimo metu L. Lubienė grasino pareigūnams.

„Ji sakė, kad rytoj atvyks su žurnalistais ir mums bus blogai“, – teigė patikrinime dalyvavęs vienas muitininkas.

Atnaujinta 13.04. Už padarytą pažeidimą L. Lubienei grėsė bauda nuo 1 iki 5 tūkst. Lt su cigarečių konfiskavimu, teismas jai už padarytą pažeidimą skyrė 3 tūkst. Lt baudą bei muitininkams nurodė rūkalus sunaikinti.

Teismo nutarimas dar negalutinis - L. Lubienė jį galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1336)