Pasak jo, LLRI siekiai supaprastinti įvairius biurokratinius instrumentus, tokius kaip prekių ženklinimas bei sertifikavimas ir licencijavimas, vartotojams pridarys nemenkos žalos. "Su mumis - vartotojais tada bus galima eksperimentuoti ir daryti ką tiktai nori", spaudos konferencijoje penktadienį sakė J. Valatka. Jis yra partijos "Socialdemokratijos 2000" frakcijos Seime seniūnas.

Anot parlamentaro, "juokingi" yra LLRI siūlymai naikinti privalomas darbo sutartis, darbo laiko apskaitą, minimalų atlyginimą.

"Nustatyta minimali mėnesinė alga užkerta kelią žmonėms įsidarbinti, nes atlyginimas už kai kuriuos darbus iš tikrųjų turėtų būti mažesnis nei minimali alga", tvirtina LLRI viešųjų ryšių vadovė Aneta Lomovska.

Šiuo metu yra nustatyta 430 litų minimali mėnesio alga.

Pasak J. Valatkos, LLRI siūlymas panaikinti pelno, pajamų mokesčius ir pereiti tik prie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) pagrindu veikiančių mokesčių padidins turtinę nelygybę šalyje, nes "ir turtingas, ir neturtingas mokės absoliučiai nelygią mokesčių dalį".

"Aš nesu nusiteikęs prieš institutą - kiekviena mintis turi gyvuoti, tačiau su tokiais tikslais teks kovoti, nes priešingu atveju Lietuva gali tapti nebe valstybe", mano J. Valatka.

Parlamentaras stebisi, kaip lengvai instituto idėjos skinasi kelią Vyriausybėje. "Labai realu, kad kaip ir į Andriaus Kubiliaus vadovaujamą Vyriausybę, taip ir į kitas vyriausybes institutas ras kelią", tvirtina Seimo narys.

Kai kas abejoja, ar instituto idėjos nėra tiesiog stambaus privataus kapitalo savininkų norai. "Tas klausimas kyla ypač kai paanalizuoji instituto veiklą, kuri iš biudžeto nėra finansuojama", kalbėjo J. Valatka.

"Instituto veikla yra skaidri, visi mūsų projektai vieši, finansuojami iš tarptautinių fondų ir privataus sektoriaus lėšų. Visi mūsų rėmėjai žino mūsų tikslus - nepriimame lėšų konkrečiam darbui", tvirtino A. Lomovska.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją