“Dabar pagal pateiktas kreditorių pretenzijas bankas jiems skolingas apie 180 mln. Lt”,– VŽ sakė Algis Sadauskas, bankroto administratoriaus UAB “Valeksa” įgaliotasis atstovas “Litimpeks” banke. Banko turimo turto reali vertė, administartoriaus nuomone, yra apie 100 mln. Lt. “Tačiau reali turto vertė paaiškės tuomet, kai jį pradėsime pardavinėti, nes nepriklausomi turto vertintojai banko turtą įvertino nevienodai”,– teigė p. Sadauskas.

Įvairių vertintojų nuomone, centrinis banko pastatas Vilniaus centre vertas 22–42 mln. Lt. “Jo kaina priklausys nuo to, kokiu tikslu jis bus perkamas ir kokiu metu mes jį parduosime – jeigu ekonomika kils, pastatą pavyks parduoti brangiau”,– mano “Litimpeks” banko administratorius.

Centrinė banko būstinės dalis dabar yra išnuomota Pasaulio bankui bei Vokietijos "Norddeutsche Landesbank Girozentrale" banko skyriui Lietuvoje. Su Vokietijos banku deramasi ir dėl pastato įsigijimo.

Lietuvos banko iniciatyva nemokiam "Litimpeks" bankui bankroto byla buvo iškelta dar praėjusių metų rugsėjį. Banko bankroto administratoriumi buvo paskirta UAB “Valeksa”. Tuomet skelbta, kad banko turimas turtas tik apie 10 mln. Lt mažesnis nei banko įsipareigojimai.