Ketvirtadienį Vilniuje jie pareiškė, kad jei sandoris Lietuvos valdžios institucijų iniciatyva bus nutrauktas, tai taps "tarptautiniu reikalu".

Ketvirtadienį pirkėjo atstovai iš Danijos laivininkystės bendrovės "DFDS Thor Line" bei Izraelio bendrovės "Sprinter Gadot-Yam" susitiko su Seimo ekonomikos komiteto pirmininku Viktoru Uspaskichu.

Pasak V. Uspaskicho, buvo apsikeista informacija apie "Lisco" privatizavimo sandorį ir gauta naujų žinių. Paklaustas, kaip asmeniškai vertina sandorį, V. Uspaskichas teigė, jog "Lisco" pirkėjai padarė klaidą, nepasamdydami konsultantų iš Lietuvos, kurie galėjo paaiškinti, kokius įsipareigojimus Valstybės turto fondas gali prisiimti, o kokius - ne.

"Sprinter Gadot-Yam" atstovas sakė, kad juos konsultavo įvairios institucijos, tarp jų ir Valstybės turto fondas. Tačiau jis pabrėžė, kad norint sužlugdyti sandorį visada galima rasti kokių nors priežasčių.

Antradienį Valstybės kontrolierius Jonas Liaučius pareiškė, jog pagal savo veiklą "B. B. Bredo B. V." neatitinka Lietuvos laivininkystės privatizavimo programoje potencialiam pirkėjui taikomų kvalifikacijos kriterijų, ir jo pripažinimas viešo konkurso laimėtoju yra nepagrįstas.

"Sprinter Gadot-Yam" atstovas Danny Johananoffas (Denis Johananofas) ketvirtadienį pareiškė, jog konsorciumui Valstybės kontrolės išvados sukėlė ne susirūpinimą, o nuostabą.

"DFDS Thor Line" atstovas Peteris Gelbertas Pedersenas užtikrino žiniasklaidą, kad jo įmonė yra konsorciumo "B. B. Bredo B. V." narė. Valstybės kontrolė pasigedo tai įrodančių dokumentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją