Bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" ("Lisco") privatizavimo konkurso laimėtojo - Olandijos įmonės "B. B. Bredo B. V." atstovas patvirtino, kad užsienio bendrovė yra pasirengusi pasirašyti "Lisco" pardavimo sutartį.

Apie tai pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Nusprendėme pasirašyti sutartį ir esame pasirengę tai padaryti nors ir artimiausią savaitę", tvirtino Olandijos bendrovės vadovas Danny Johananoffas (Denis Johananofas).

Valstybės turto fondo vadovas Stasys Vaitkevičius praėjusį penktadienį teigė esąs susirūpinęs, kad sutartis su "B. B. Bredo B. V." gali būti ir nebepasirašyta, nes, anot jo, "investuotojai nusivylė situacija ir investicijų klimatu".

Valstybė parduoda 75,16 proc. "Lisco" akcijų.

Neoficialiais dienraščio duomenimis, laivininkystės pardavimo konkursą laimėję į "B. B. Bredo B. V." susijungę Olandijos, Danijos ir Izraelio investuotojai už "Lisco" akcijas pasiūlė 51,2 mln. JAV dolerių bei 92 mln. dolerių investicijų (iš viso apie 572,8 mln. litų).

Vėliau, dėl prastesnių nei tikėtasi finansinių "Lisco" rezultatų, "B. B. Bredo B. V." už akcijas pasiūlė 47,6 mln. dolerių ir dar 76 mln. dolerių investicijų (iš viso apie 494,4 mln. litų).

Suabejojęs "Lisco" privatizavimo skaidrumu, prezidentas Valdas Adamkus praėjusią savaitę kreipėsi į Valstybės kontrolę, Generalinę prokuratūrą, Valstybės saugumo departamentą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydamas išsiaiškinti, ar privatizavimas teisėtas.

S. Vaitkevičius teigė, kad nei Specialiųjų tyrimų tarnyba, nei Valstybės saugumo departamentas jam nepateikė jokių priekaištų dėl laivininkystės privatizavimo. Ketvirtadienį iš STT gautame rašte tik pasiūlytos kelios sutarties projekto pataisos, dalis kurių, anot S. Vaitkevičiaus, prieštarauja įstatymams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją