Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios, Lietuvos vizų, prilygstančių Šengeno vizoms, išdavimas bus visiškai perkeltas į Rusijos miestų įkurtus centrus. Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) teigimu, komerciniai tarpininkai dokumentus vizai gauti galės pateikti bendra tvarka vizų centruose, o ambasadoje - tik iš anksto užsiregistravę per vizų centrą.

Nors Lietuvos ambasadoje Maskvoje akredituoti komerciniai tarpininkai piktinasi, URM ramina, kad nuo vasario pradžios Šengeno vizos Rusijos piliečiams kainuos kelis kartus pigiau - iki 100, o ne 300-400 eurų, kaip šiuo metu. Kaip pažymi "Lietuvos žinios", Rusijoje Lietuvos vizų centrai veikia Novosibirske, Sočyje, Kazanėje bei dar daugiau kaip dešimtyje stambiausių šios šalies miestų.

Lietuvos vizų centruose galima ne tik pateikti dokumentus vizai gauti, bet ir ją atsiimti, todėl dėl vizos Rusijos piliečiams nebereikia važinėti į Maskvą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)