"Lietuvos telekomas" su bendrove "Omnitel" buvo pateikęs Vyriausybei pasiūlymą dėl valstybinių institucijų ryšių tinklo projekto, kurį vėliau, nepriėmus jokio sprendimo, atsiėmė, pranešama "Lietuvos telekomo" antradienį išplatintame pranešime spaudai.

Telekomas savo lėšomis siūlė įrengti 33 valdžios įstaigų žinybinį tinklą, jį pasilikti savo nuosavybėje ir eksploatuoti mažiausiai iki 2002-ųjų pabaigos. Telekomas teigė, kad jo siūlomas projektas valstybei leistų sutaupyti daugiau kaip 3,9 mln. litų.

Anot pranešimo, "Lietuvos telekomas" ir pagrindinis jo akcininkas "Amber Teleholding A/S" nenori toliau gilintis į tai, kas jau įvyko. Telekomas tikisi ateityje produktyviai bendradarbiauti su Vyriausybe bei kitomis valstybinėmis institucijomis ir yra pasirengęs pradėti derybas.

"Lietuvos telekomo" atstovė spaudai Diana Ročienė BNS nenorėjo plačiau komentuoti bendrovės planų. Anot jos, telekomas norėtų dalyvauti kuriant valstybinių institucijų tinklą.

D. Ročienės teigimu, viskas priklausys nuo naujos Vyriausybės ir jos požiūrio į valstybinių institucijų tinklo kūrimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją