Siekdama pagreitinti šalies gamintojų integraciją į Europos Sąjungą, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATIA) kartu su Danijos organizacija "Green City Denmark" pradeda įgyvendinti švaresnės gamybos diegimo Lietuvos tekstilės pramonėje projektą. Jį finansuoja Europos Komisija pagal 2000 PHARE ACCESS programą. Projektas apims Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Utenos regionus, jo trukmė - 12 mėnesių.

Įgyvendinant projektą, bus pasinaudota Danijos tekstilės pramonėje sukaupta aplinkos apsaugos ir švarios gamybos patirtimi. Pagrindinės problemos, kurias bus siekiama išspręsti - vandens panaudojimas, vandens nuotėkų valymas, cheminių ir dažymo atliekų tvarkymas, nuosėdų apdorojimas, energijos taupymas, anglies dvideginio išmetimo mažinimas ir kitos.

Išsamiau projektas ir aplinkos apsaugos tematika Lietuvos bendrovėms bus pristatyta antradienį Vilniuje, "Karolinos" viešbutyje įvyksiančioje konferencijoje ir verslo susitikimuose.

Pranešimus konferencijoje skaitys Aplinkos ministerijos Aplinkos kokybės departamento direktorius Mindaugas Bilkis, Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos prezidentas Artūras Abromavičius, kiti Lietuvos ir Danijos specialistai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją