Banko skaičiavimais, Lietuvos ekonomika šiais metais turėtų išaugti 1,5 proc., kitąmet 3,0 proc., o 2002-aisiais - jau 4,0 procento. SEB Lietuvai rekomendavo remtis eksporto augimu.

Banko pateikiamos Estijos ir Latvijos ekonomikos augimo perspektyvos yra kur kas geresnės nei Lietuvos. Estijos ekonomika šiais ir kitais metais turėtų išaugti po 5,5 proc., o 2002-aisiais - 5,0 procento, Latvijos - atitinkamai 5,0, 5,0 ir 4,5 procento.

Einamosios sąskaitos deficitas ir toliau turėtų išlikti Lietuvos ir Latvijos ekonomikos problema, prognozuoja SEB, tuo tarpu Estijos biudžetas, banko skaičavimais, kitąmet jau gali būti subalansuotas.

Infliacija Lietuvoje ir Latvijoje neturėtų būti didelė, nors trumpalaikių kainų nestabilumo atveju dėl didelio einamosios sąskaitos deficito bendras vartojimo kainų lygis gali pakilti, teigia SEB ekspertai.

SEB tikisi, kad Rolando Pakso Vyriausybė tęs griežtą ekonominę politiką, tačiau banko ekspertams iškilo abejonių, ar naujoji Lietuvos Vyriausybė bus tokia pat aktyvi ir privatizavimo srityje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją