Statinio demontavimas ir pargabenimas į Lietuvą kainuotų dar apie 8 mln. litų.

Ryškiai geltonos spalvos modernus tūkstančio kvadratinių metrų Lietuvos paviljonas, vieniems primenantis lėktuvo sparną, kitiems - milžinišką dulkių siurblį, pateko į geriausių paviljonų penketuką.

Ekspozicijos "Ekspo 2000" generalinis komisaras ūkio viceministras Gediminas Miškinis sutiko su nuomone, kad jau praleistas palankiausias laikas parduoti paviljono pastatą, nes kitos šalys iš anksto skelbėsi, kad parduoda savo paviljonus.

Iš pradžių būta susidomėjimo ir Lietuvos paviljonu. Dėmesį į jį atkreipė dvi Vengrijos bendrovės, buvo pradėtos net derybos su parodos organizacinio komiteto pasiūlyta bendrove "Nileg" dėl tarpininkavimo padėti organizuoti pardavimą.

Tačiau, pasak G.Miškinio, tuo metu dar nebuvo apsispręsta, ar statinys bus parduodamas, ar vežamas namo.

Hanoveryje buvo parduoti tik penki paviljonai. Maksimali kaina už geriausiai įvertintą objektą - vos 10 proc. jo statybos kainos.

Estijos paviljonas taip pat buvo parduotas už simbolinę kainą.

Valstybės turto fondas greičiausiai siūlys Vyriausybei parodos paviljoną paversti nuolatos veikiančia institucija.

Lietuvos ekspozicijos paviljoną skandalai lydėjo nuo pat jo projektavimo pradžios. Komisija iš pradžių net nesvarstė architektų Marinos Bučienės, Audriaus Bučo ir Gintaro Kuginio projekto, o pirmoji vieta buvo paskirta kitai autorių grupei.

Tik kilus triukšmui, dar viena Ūkio ministerijos sudaryta komisija modernų projektą pripažino geriausiu, pagal jį ir buvo pastatytas šalies paviljonas.