Registrų centro duomenimis, į Lietuvos pašto valdybą A. Variakojis paskirtas rugpjūčio 22 dieną. Jis pakeitė nepriklausomą valdybos narį - „Carlsen Baltic“ finansų direktorių, „Ad ventum“ valdybos pirmininką ir „Klaipėdos naftos“ audito komiteto narį Liną Sasnauską.

A. Variakojis yra koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockus ir viceprezidento Raimondo Kurlianskio, kuriam pareikšti įtarimai davus kyšius Liberalų ir Darbo partijų lyderiams, studijų draugas - jis yra pripažinęs, kad su „MG Baltic“ atstovais nuolat bendrauja.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius anksčiau BNS teigė prieš metus pats pasiūlęs jį į „Lietuvos geležinkelių“ valdybą, tačiau neigė, jog tai padarė R. Kurlianskio prašymu.

Naujasis Lietuvos pašto valdybos narys BNS ketvirtadienį teigė, kad bendrauja su D. Mockumi ir R. Kurlianskiu. A. Variakojis pripažino pietavęs su R. Kurlianskiu ir ketvirtadienį.

„Su D. Mockumi rečiau bendrauju, su Raimondu (Kurlianskiu - BNS) bendrauju daug dažniau. Paskutinį kartą, jūs man paskambinote ir aš su juo (R. Kurlianskiu - BNS) sėdėjau restorane. (...) Aš su juo apie daug ką šneku, žmogus tikrai daug ką išmano. (...) Aš manau, kad daug labai žmonių labai mielai ankstesniais laikais, kiek atsimenu, norėtų ir šampano taurę su Raimondu išgerti, ir pasifotografuoti, ir pasigirti. Aš manau, kad šiai dienai yra ne taip jau lengva, kaip sakoma, žmogui sunku, kad dar su juo kas nors bendrautų. Bet aš paprasčiausiai pasakysiu, kad tokio bendravimo vengiu, kad jis būtų uždarose, dėl to tikrai nesislepiu“, - ketvirtadienį BNS kalbėjo A. Variakojis.

A. Variakojis teigė, kad jį į Lietuvos pašto valdybą pasiūlė Susisiekimo ministerija, o konkrečiai jį pakvietė bendrovės valdybos pirmininkas, susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjas Alfonas Macaitis. A. Variakojis BNS anksčiau teigė į „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narius buvęs pakviestas Susisiekimo ministerijos darbuotojo, tačiau jo pavardės nenurodė. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS yra patvirtinęs, jog pats pasiūlė A. Variakojį į „Lietuvos geležinkelių“ valdybą.

Finansų konsultantas nuo praėjusių metų kovo dirba „Lietuvos geležinkelių“ valdyboje, o šių metų birželį paskirtas ir į pastarosios antrinių įmonių „Geležinkelių projektavimo“ bei Geležinkelių tiesimo centro valdybas.

Lietuvos paštas jau dirba ne tik su pašto siuntomis, bet ir su piniginėmis perlaidomis. Pagrindinis iššūkis yra, kad paštas yra priverstas aptarnauti rajonus, mažesnes gyvenvietes. Iš vienos pusės, šitas iššūkis kainuoja, iš kitos pusės - tai mažmeninė rinka ir mes tą nišą turėsime užiminėti, nes bankai ir jų skyriai traukiasi iš rajonų“, - BNS sakė A. Variakojis.

Jis teigė, su Lietuvos pašto atstovais prieš metus aptarinėjęs įmonės ketinimus išplatinti obligacijas, todėl pripažino, kad įmonės planai žengti į vertybinių popierių biržą būtų sveikintini.

A. Variakojis yra dirbęs finansų maklerio įmonėje „Finasta“, vadovavęs bendrovei „Pozityvios investicijos“.

Lietuvos pašto valdybai vadovauja susisiekimo ministro patarėjas Alfonsas Macaitis, joje taip pat yra nepriklausomas narys, bendrovės „Magnetic MRO AS“ generalinis direktorius Jonas Butautis, Susisiekimo ministerijos pareigūnės Irma Kirklytė ir Janina Laskauskienė.

100 proc. Lietuvos pašto akcijų priklauso valstybei, jas patikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija.

Per pastaruosius penkerius metus „MG Baltic“ valdoma bendrovė „Mitnija“ kartu su kitais rangovais laimėjo daugiau nei trečdalį visų „Lietuvos geležinkelių“ skelbtų konkursų. 2011 - 2016 metais „Mitnija“ kartu su partnerėmis pasirašė sutarčių už 280 mln. eurų, likusios įmonės – apie 517 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)