„Galiu pasidžiaugti, jog praėjusiais metais uždirbome daugiau nei tikėjomės. 2011 metus planavome baigti turėdami 556 tūkst. litų grynojo pelno, o uždirbome 736 tūkst., t. y. 32,4 proc. daugiau. Praėjusiais metais Lietuvos paštas ir toliau nuosekliai įgyvendino užsibrėžtus tikslus – mažino veiklos sąnaudas ir didino pardavimo pajamas. Tai buvo pagrindinės priežastys lėmusius gerus finansinius rezultatus“, – teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

2011 m. EBITDA (pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos) buvo teigiamas – 9 411 tūkst. Lt, tuo tarpu 2010 m. – neigiamas, t. y. 1 567 tūkst. Lt.

Praėjusiais metais bendrovės pardavimo pajamos sudarė daugiau nei 183 mln. litų. Tai 5,2 proc. daugiau nei 2010 metais.

Pasak Lietuvos pašto, pajamų padidėjimui labiausiai įtakos turėjo aktyvūs pardavimai ir rinkodaros veiksmai. Prie geresnių rezultatų prisidėjo ir Lietuvos ekonomikos atsigavimas, nes bendrovės teikiamų paslaugų poreikis koreliuoja su bendra ekonomine šalies ūkio situacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją