Pareigūnai įtarė, kad iš Baltarusijos importuojamas beveik 18 tonų „Bela Cola Classic“ krovinys galimai pažeidžia prekinio ženklo „Coca Cola“ intelektinės nuosavybės teises.

Susisiekus su minėto prekinio ženklo savininkais jau netrukus gautas patvirtinimas, kad prekės išties suklastotos. Taigi, pareigūnai sulaikė 17 982 litrus baltarusiškos „Bela Cola Classic“, kurių vertė – 4 171 eurai.

Tolesnį sulaikytų prekių likimą lems prekės ženklo savininkai – dažniausiai tokiais ir panašiais atvejais jos sunaikinamos savininkų ar teismo sprendimu.

Per pirmą 2016 m. pusmetį Lietuvos muitinėje jau sulaikyta daugiau nei 4, 8 mln. vnt. suklastotų prekių. Dažniausiai klastojami iš Kinijos, Indijos, Singapūro ir JAV siunčiami drabužiai, avalynės, aksesuarai, žaislai.

Bene didžiausia šiemet sulaikyta ir sunaikinta tokio pobūdžio siunta – 229 tūkst. vnt. Kinijoje pagamintos kramtomosios gumos, neteisėtai pažymėtos „F-1“ ženklu. Šią, 15 tūkst. eurų vertės siuntą muitinės pareigūnai sulaikė tarptautinės operacijos „Opson V“ metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)