„Pasaulio labirintai“ - ilgai ieškota tema, kuriai savo nominalą davė projekto partneris - Armėnijos centrinis bankas. Seriją sudaro keturios skirtingų formų sidabrinės monetos, vaizduojančios įspūdingus pasaulio labirintus – Bostono (Boston), Valso (Vaals) , Barselonos (Barcelona) ir Masono (Masone).

Trečiadienį Lietuvos visuomenei pristatytos dvi pirmosios serijos monetos: Bostono ir Valso.

Pasak pranešimo, Bosto labirintas pasirinktas neatsitiktinai. Armėnijos paveldo parko kompleksą Bostone sudaro labirintas ir paminklas, skirtas Armėnijos genocido aukoms atminti. Valso labirintas, dar vadinamas „Drielandenpunkt“ yra trijų valstybių – Vokietijos, Olandijos ir Belgijos sankirtoje ir simbolizuoja šių trijų valstybių bendradarbiavimą.

„Monetų unikalumas ne tik jų tema ar simbolinė reikšmė. Pasirinktos labirintus atkartojančios identiškos formos, o monetoje įtaisytas auksuotas rutuliukas vartant rankose keliauja labirinto takais ir ieško teisingo kelio. Šis projektas buvo pirmasis bandymas inicijuoti kolekcinių monetų išleidimą ir čia neketiname sustoti. “- teigia Lietuvos monetų kalyklos direktorius Saulius Vaitiekūnas.

Likusios dvi serijos monetos visuomenei bus pristatytos kitų metų kovo mėnesį.

Bostono ir Valso monetos oficialiai į apyvartą išleistos šių metų gruodžio 26 dieną, tačiau Armėnijos centrinis bankas ir Lietuvos monetų kalykla susitarė, jog savo šalyse prekybą kolekcinėmis monetomis pradės kartu – 2017 m. sausio 9 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)