Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys trečiadienį spaudos konferencijoje pristatė vasaros sezono naujoves, laukiančias traukiniais keliaujančių keleivių.

Visų pirma, „Lietuvos geležinkeliai“ užsimojo poilsiautojus nevežti iki pat poilsiavimo vietų.

„Šita kaina bus pilnas pristatymas, keleiviai tikrai nebus palikti Nidos ar Palangos autobusų stotyje, o autobusais bus pavežti netgi iki galutinio taško, mes pasirūpinsime keltų mokesčiais, ekologijos mokesčiais, keleiviui nereikės už tai mokėti“, – sako L. Baužys.

Vis dėlto paprašytas patikslinti, ką turi omenyje sakydamas „pilnas pristatymas“, jis patikslino, kad, tarkime, į Palangą važiuojantis autobusas iš Kretingos traukinių stoties stos kokiuose 4 taškuose, pvz. šiaurinėje, pietinėje ir vakarinėje ir rytinėje Palangos dalyje.

Iki Palangos kelionės truks su pavežimu autobusu apie 4 valandas. Iki Nidos – apie 5,5 valandos. Šeimos galės pirkti „Šeimos“ paketą (3 asmenys). Tokiu atveju iš Vilniaus iki Nidos ir atgal teks pakloti 99 eurus, vykstant iki Palangos ir atgal toks paketas kainuos 90 eurų.

Visgi, kadangi autobusas poilsiautojus užveš ir į kitus Neringos miestelius – Preilą, Pervalką, Juodkrantę, kelionė gali prailgti, nors L. Baužys tikina, kad tai bus vienetiniai atvejai: „Nusimatėm ilgesnį laiką, bet važiuosime trumpiau. Jeigu bus (vėlavimas – DELFI) tai bus vienetiniai atvejai.“

L. Baužys pažymėjo, kad šiuo metu yra skelbiamas konkursas autobusų vežėjams. Sutartį su partneriu norima pasirašyti gegužės pradžioje, pagrindinis kriterijus, kad autobusai nebūtų senesni nei 9 metų.

Jis atkreipia dėmesį, kad traukinys iš Vilniaus važiuos iki Klaipėdos nesustodamas. Taigi norintiems pasinaudoti šia galimybe kitų miestų ir miestelių žmonėms teks rinktis kitus variantus.

    Visuomet nuostolingai keleivius vežę „Lietuvos geležinkeliai“ šiuo metu dar dėlioja bilietų kainų rinkodarą, todėl bilieto kaina vienam asmeniui iki pajūrio ir atgal dar nėra tiksliai žinoma, ji turėtų siekti apie 44 eurus. Tiksliai nustatytos tik „Šeimos paketų“ kainos.

    L. Baužys pasidžiaugė, kad šių metų keleivių vežimo rezultatai pagerėjo: „Šių metų pirmo ketvirčio rezultatai džiugina, kadangi matomas keleivių augimas, vežant vietiniais traukiniais šiais metais padidėjimas – 2 proc., per tris šių metų mėnesius – 830 tūkst. keleivių, tai 20 tūkst. daugiau, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.“

    Jis taip pat praneša džiugią naujieną auginantiems keturkojus. Už tam tikrą mokestį poilsiautojai galės juos pasiimti į traukinį kartu, L. Baužys informuoja, kad mokestis neturėtų būti didesnis nei augintinio nakvynė šunų viešbutyje.

    Pirmas traukinys iš Vilniaus turėtų pajudėti gegužės 26 dieną – Palangos sezono atidarymo metu. „Pajūrio ekspresas“ išvyks 11:55 penktadieniais, iš Nidos grįš sekmadieniais apie 16:30.

    Šaltinis
    Temos
    Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
    www.DELFI.lt
    Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)