Pernai tuo pat įmonė buvo uždirbusi 335 mln. litų pelno, tačiau didžiąją jo dalį - 320 mln. litų - nulėmė pripažintos valstybės skolos įtraukimas į įmonės finansinę atskaitomybę.

Iš pagrindinės veiklos - elektros energijos gamybos, perdavimo ir paskirstymo per devynis šių metų mėnesius uždirbta 44 mln. litų pelno - 4,3 karto daugiau nei tuo pat metu pernai, pirmadienį pranešė "Lietuvos energijos" atstovė spaudai.

Pasak "Lietuvos energijos" ekonomikos ir finansų departamneto direktoriaus pavaduotojo Rimanto Šukio, šių metų pelnas, skirtingai ne pernykštis, nėra popierinis. Jis buvo panaudotas kai kurioms investicijoms bei atsiskaitymams su Ignalinos AE. Elektrinei grąžinta 80 mln. litų skolos dalis.

Pasak pranešimo, pelno padidėjimą lėmė ne tik padidėjusi elektros kaina, bet ir daugiau kaip 5 proc., palyginti su 1999 metų tuo pačiu metu, sumažintos energijos gamybos, perdavimo ir paskirstymo išlaidos.

Per devynis mėnesius Lietuvoje pagaminta 8,2 mlrd. kilovatvalandžių elektros energijos - 1,5 mlrd. kWh mažiau nei pernai tuo pat metu. Elektros gamyba sumažėjo, nutraukus eksportą į Baltarusiją. Sausio-rugsėjo mėnesiais Lietuvos vartotojai nupirko 5 mlrd. kWh elektros energijos - 5 proc. mažiau nei pernai.

"Lietuvos energija" šiemet atsiskaitė su visais tiekėjais ir laiku grąžino paskolas finansų institucijoms - iš viso grąžinta 251 mln. litų paskolų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją