Įstatinis kapitalas iš pradžių bus didinamas 11,087 mln. iki 1,855 mlrd. litų, išleidžiant 1 108 767 paprastąsias 10 litų nominalios vertės akcijas.

Įstatinis kapitalas bus didinamas papildomais turtiniais įnašais, prisijungiant objektus, susijusius su elektros gamyba bei perdavimu ir dabar priklausančius įvairiems juridiniams ir fiziniams asmenims bei savivaldybėms.

Akcininkai taip pat pritarė, kad įstatinis kapitalas būtų mažinamas 50 mln. litų nuo 1,855 mlrd. iki 1,805 mlrd. litų, o visų akcijų nominali vertė - sumažinta nuo 10 iki 1 lito.

Įstatinio kapitalo ir akcijų nominalios vertės mažinimas susijęs su "Lietuvos energijos" restruktūrizavimu. Kai kurioms šalies savivaldybėms bus perduota dalis su įmonės veikla nesusijusio turto. Šie pakeitimai bus užregistruoti tik akcininkams patvirtinus "Lietuvos energijos" reorganizavimo planą.

Bendrovės pertvarkos plano akcininkai penktadienį nesvarstė. Jis bus teikiamas akcininkams tik po to, kai Seimas palaimins "Lietuvos energijos" įstatinio kapitalo ir prievolių paskirstymo projektą - dalį viso "Lietuvos energijos" reorganizavimo projekto.

Minėtą dokumentą svarstys jau naujas Seimas, tačiau kol kas sunku prognozuoti, kada jis gali būti patvirtintas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją